12 november 2007

Al het eten van de wereld op het De Coninckplein


Van Indonesische satés tot Libanees brood, van Afrikaanse hapjes tot Thaise soep: wie graag uitheemse voedingswaren en gerechten ontdekt, moet nu zaterdag 17 november op het De Coninckplein zijn.


‘Al het eten van de wereld’ is dit weekend aan zijn tweede editie toe. De handelaars uit Antwerpen-Noord en lokale verenigingen presenteren en verkopen hun bijzondere producten op dit culinaire evenement én ze demonstreren welke gerechten ermee bereid kunnen worden. Ze geven ook graag meer uitleg over hun verse en betaalbare lekkernijen uit alle hoeken van de wereld. Op de markt vind je vanalles: Indonesische satés, Senegalese rijstschotels, Afrikaanse loempia's, Chinese dim sum, Pakistaanse producten, Braziliaanse kaas-, vlees- en viskroketten, Afrikaanse bakbananen, Indische Samosa's, kebab, Marokkaanse sardienen, Ginseng koffie, Chinese gerechten, Pisang-, Bami- en Nasi Goreng, pastel de bacalhau, kruiden en specerijen van overal, allerhande Roemeense lekkernijen, heerlijke Portugese espressokoffie met gebak, Tibetaanse Momo, eetliteratuur en leesvoer, ....

De bedoeling van 'Al het eten van de wereld' is om buurtbewoners, maar ook culinair geïnteresseerden, fijnproevers en amateur-koks kennis te laten maken met het diverse aanbod van de handelaars uit de wijk. De culinaire markt vindt plaats op 17/11 van 12 tot 18 uur en kadert in de Vlaamse ‘Week van de Smaak’.

Geen opmerkingen: