11 september 2007

Septemberfeesten: van chocolade tot reuzekens


Een hele maand lang zijn er weer Septemberfeesten in Borgerhout. Met dit weekend een uniek beiaardconcert, een openluchtfilm, twee tentoonstellingen en natuurlijk de Reuzenstoet en een autovrije Turnhoutsebaan!

Beiaardconcert en openluchtfilm
vr 14/9 vanaf 20 uur
Op het Moorkensplein speelt adjunct-stadsbeiaardier Linda De Schepper o.a. De Reuzendans van J.B. Stockmans, het Concerto van Vivaldi en Andante Grazioso van W.A. Mozart. Aansluitend is er de openluchtfilm Chocolat van Lasse Hallström met Juliette Binoche, Johnny Depp en, euhm, veel chocolat.

Reuzenstoet, braderij en taptoe
za 15/9 vanaf 10 uur
De Borgerhoutse reuzen nodigen hun reuzenvrienden uit binnen- en buitenland uit voor een wervelende stoet. Om 14 uur start de stoet in de Bikschotelaan en volgt dan de Karel De Preterlei, Berchemlei, Te Boelaarlei, Morckhovenlei, Griffier Schobbenslaan, Jagersstraat, Collegelaan, Stenenbrug, Turnhoutsebaan, Helmstraat en Groenstraat. Vanaf 10 uur is er ook de jaarlijkse braderij op een autovrije Turnhoutsebaan en om 20 uur is er de Taptoe op het Laar.

Borgerhout… Natuurlijk!
nog tot zo 23/9
Tentoonstelling in het EcoHuis en het districtshuis met werk van fotograaf Johan Eeckhout, animalier Michael Bracke, Gerard Deweer, beeldhouwer/tekenaar Toon De Block en schilder Pieter van den Broeck. Het centrale thema is 'natuur'. Nog tot 23 september.

Kunst = ’s Werelds taal
van za 15 t/m zo 23/9
Tentoonstelling in Galerij 21.40 (Turnhoutsebaan 77), georganiseerd door de liberale culturele Kring De Korenbloem. Enkele lokale kunstenaars brengen er hun visie op het woord kunst. Met werk van Els Augustus, Margot Klingenberg, Michael Bracke, Bob De Bruycker, Marq Rawls, Roos Nielandt en Ronny Yavigdori. De tentoonstelling is dagelijks gratis te bewonderen van 11 tot 17.30 uur.

Meer info en het volledige programma van de Septemberfeesten vind je op borgerhout.be!

4 opmerkingen:

Sarah zei

en zondag 23/09 is onze straat (het deel rond de Sint-Janskerk) ook autovrij he, met animatie enzo!

danny zei

Prachtig !
Ja, er valt in september heel wat te beleven (de rest van het jaar natuurlijk ook...)!
Ik kan al zeggen:
- wij gaan vrijdag naar de film Chocolat
- de 'Borgerhout...natuurlijk'-tentoonstelling hebben wij al gezien en is de moeite waard, vooral in het districtshuis staat een fantastisch vormgegeven boomsculptuur! Knap gedaan!

Anoniem zei

Ik ga zaterdag nog eens op de Turnhoutsebaan zien naar de reuzen. Dat was vorige keer best wel lachen. En je moet geen schrik hebben om omver gereden te worden!

Anoniem zei

http://everyoneweb.com/reuzekens

De 4 enige echte reuzekens van borgerhout